Parli italiano?

Ciao a tutti! Želite spoznati najlepši jezik na svetu, jezik bogate zgodovine, kulture, umetnosti, kulinarike, dizajna in uživanja živahne živosti življenja »dolce vita«. V Otroški hiši slavja smo navdušeni nad italijansko glasbo in hrano ter potovanji v to sosednjo državo ter druženjem z njenimi toplimi in energičnimi prebivalci. Otroci in odrasli, ki bi želeli pogumno spregovoriti v tem melodičnem jeziku, hkrati pa se obogatiti z vsebinami iz njihove kulture in načina življenja, vabljeni, da se nam pridružite v naši hiši jezikov!

Termini tečajev bodo objavljeni na tej spletni strani med novicami in na naši Facebook strani.

Tečaje izvaja: Zala Grilc, univ. dipl. prof. italijanskega jezika in književnosti

Igralne urice za predšolske otroke 4-6 let

Učenje tujega jezika na predšolski stopnji začenjamo z igralnimi uricami. Otrokom želimo približati italijanski jezik in kulturo s pomočjo različnih aktivnosti, ki razvijajo otrokovo domišljijo, kreativnost, sposobnost razumevanja, posnemanja in pomnjenja. Osnova programa je igra; besedišče, ki naj bi ga v tej starosti spoznali, pa je razdeljeno po tematskih sklopih in vsebuje izraze, ki jih v maternem jeziku že obvladajo. Pouk vključuje barvanje, risanje, ročne spretnosti, igre, pesmice, risanke, rime, ples, dramsko uprizoritev.
Naučili se bomo predstaviti, šteti do deset, poimenovati barve in dele telesa, povedati, kaj radi jemo, katere živali poznamo, kaj imamo oblečeno, s čim se igramo …
  •  Trajanje: 1 ura na teden, odprta skupina
  •  Cena: 10 EUR (45 min.)
  •  Vključuje: vodenje aktivnosti, delovni material, didaktične igrice
  •  Program bo potekal v popoldanskem času.

Začetni tečaj za šolske otroke in odrasle

Tečaj je namenjen popolnim začetnikom in tistim z malo predznanja. Poudarek je na komunikacijskih spretnostih in uporabo jezika v praksi, sporazumevanju in besedišču v najpogostejših življenjskih situacijah. Naučili se bomo pozdraviti, se predstaviti, se naučili osnovnih fraz za nakupovanje, organizacijo potovanja in orientacijo po mestu … ter uživali v italijanskem jedilnem listu.
  • Trajanje: 1x na teden po 2 šolski uri (90 min.)
  • Cena: 20 ur 250 EUR, 40 ur 500 EUR
  • Vključuje: vodenje tečaja, delovni material, pravi italijanski duh
  • Urnik se priredi vašim potrebam in željam - majhne skupine ali individualni pouk.

Individualne ure

Najhitrejši in najbolj učinkovit način učenja! Sami izberete čas, ki vam ustreza, ter določite akcijo, tempo, dinamiko in ambicijo.
Cena: 15 EUR (45 min.)

Inštrukcije italijanščine

Vam najlepši jezik na svetu dela težave? Samo začasno! Nudimo učno pomoč pri domačih nalogah in hitro pomoč pred testi ali izpiti.
Cena:
Osnovna šola: 10 EUR (45 min.)
Srednja šola: 13 EUR (45 min.)

Prevajanje in lektoriranje

Okvirna cena:

Strokovni prevod in pregled besedila iz slovenščine v tuj jezik (italijanščina, angleščina): 18 EUR/stran
Strokovni prevod iz tujega jezika (italijanščina, angleščina) v slovenščino (+ lektura): 15 EUR/stran
Lektoriranje (slovenščina): 2,00 EUR/stran

1 PREVAJALSKA STRAN = 1.500 znakov brez presledkov